Η ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ για >500λτ 1,33 € ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
Συμβουλες εξοικονομησης πετρελαιου θερμανσης
  • 2647
  • 0

Συμβουλες εξοικονομησης πετρελαιου θερμανσης

Ο χειμώνας είναι εδώ και κάθε νοικοκυριό μοιράζεται την ίδια ανησυχία: ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος για να ζεσταθεί το σπίτι; Σήμερα, οι επιλογές θέρμανσης είναι πολλές με επικρατέστερη αυτή της κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο. Πώς όμως θα καταφέρετε να ζεστάνετε τους χώρους σας, χωρίς να επιβαρύνετε υπερβολικά τον προϋπολογισμό σας; Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης πετρελαίου θέρμανσης για να τις εφαρμόσετε στο δικό σας σπίτι.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση πετρελαίου είναι να ελέγξετε την εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης. Κάθε χρόνο, είναι απαραίτητη η συντήρηση του καυστήρα από τον αρμόδιο τεχνικό, ώστε να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή θα αυξήσει την απόδοσή του και θα μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου.

Έξτρα συμβουλή: Ζητήστε από τον τεχνικό συντήρησης να σας δώσει αναλυτική παρουσίαση της ποιότητας και της ποσότητας των καυσαερίων.

Η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνετε, ειδικά αν έχετε αναλάβει τον ρόλο του διαχειριστή της πολυκατοικίας σας, είναι να ελέγξετε την χωρητικότητα της δεξαμενής. Πριν προμηθευτείτε πετρέλαιο θέρμανσης, είναι καλό να υπολογίσετε πόσα λίτρα πετρελαίου χωράει η δεξαμενή: πολλαπλασιάζετε το μήκος (εκατοστά) με το πλάτος (τα εκατοστά) της και διαιρείτε με το 1000. Το αποτέλεσμα της πράξης αυτής αντιστοιχεί στα λίτρα ανά κάθε πόντο. Έπειτα για να βρείτε πόσα λίτρα χωράει συνολικά, πολλαπλασιάζετε το αποτέλεσμα με το ύψος της.

Έξτρα tip: Για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι όταν παραλάβετε το πετρέλαιο, μετρήστε την στάθμη του πετρελαίου πριν και μετά την παράδοση.

Αφού ελέγξετε την κατάσταση της δεξαμενής και σιγουρευτείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά, το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε την θερμοκρασία στον χώρο σας και να προχωρήσετε σε ορισμένες κινήσεις για να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Αρχικά πρέπει να κάνετε εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσής τους και δεν θα χρειάζεται να καταναλώνετε επιπλέον πετρέλαιο. Αυτό που θα περιορίσει σημαντικά την απώλεια θερμότητας είναι η κατάλληλη μόνωση στα κουφώματα, ειδικά αν η κατοικία σας είναι πιο παλιά και δεν διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο «παγιδεύετε» τον ζεστό αέρα μέσα στο χώρο πιο εύκολα και για περισσότερη ώρα.

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα όσο η κεντρική σας θέρμανση βρίσκεται σε λειτουργία ενώ προτιμήστε να αερίζετε το σπίτι κατά τις πρωινές ώρες για να μειώσετε ακόμα περισσότερο μέσα στην μέρα την απώλεια θερμότητας από τον χώρο. Αν είστε από τους τυχερούς που το σπίτι σας δέχεται αρκετή ηλιακή ακτινοβολία, τότε ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε τον ήλιο να μπει στον χώρο και να το ζεστάνει. Τέλος, εάν διαθέτετε τζάκι, μην ξεχνάτε να κλείνετε το πορτάκι της καμινάδας του τζακιού όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται.

Με τις παραπάνω μικρές συμβουλές θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα διατηρήσετε τον χώρο σας ζεστό χωρίς να αγοράζετε παραπάνω πετρέλαιο θέρμανσης από αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη.


Κατασκευή Ιστοσελίδων emads.gr